Selasa, 24 Mei 2016

jom lepak di taman



sejak en.suami free bulan ni bukan main ligat kitorang keluar berjalan..ala jln pun g taman je bawa anak2 cuci mata.. kadang - kadang kita perlu gak bawa anak2 ni ke taman bawa main keluarkan peluh..asyik bawa pergi shopping compleks je buka ckp budak mak budak pun bosan..lain lah kalau pergi bershopping mmg x pernah bosan..huwawawa





tp kalau wardah bila aku ckp nak pergi taman je mmg laju je dia suka..sbb boleh main kasut roda, main badminton dan paling best dia boleh main buaian kat taman2 tu..cube kalau aku ckp jom kite g IKEA mau dengar dia membebel..mama ni asyik g IKEA je ..bkn nye best pun kat sana..kau upah aiskrim pun dia xnak..dia ckp penat xde tempa main2 pun kat sana..hehhee.. mmg la tu tempat mama cuci mata..mmg xde tempat mainan pun..


kalau adik dia x kisah asal bawa jln je dia suke..ye la budak x tau ape2 lg..bawa g mana je ikut je.. ni dadapt kaki mmg lagi laju lah dia suke sbb boleh jalan lepas tangan... ada masa tu dia dah malas nak jalan di bantai nye merangkak kat tengah2 jalan..hahaha'



eh da lama x letak gambar kami laki bini kan..asyik  letak gambar anak je..mak bapak pn nak berposing gak...



budak kecik ni kalau kita bawa dorang kat taman2 macam ni pun bagi dorang dah heaven sgt... ala diorang pun bkn nak ape sangat pun..dorang nak kan perhatian je dr mak bapak... kalau bawa g taman tp mak bapak buat hal masing2 tgk telefon je x melayan dioang main pun dorang pun bosan.. 

pernah sekali tu aku bawa warda g taman tp biarkan dia main sorang2..terus die ckp bosan lah..xde sape pun nak main dgn wardah..time tu tersentuh gak aku..alahaiii sian nye anak aku ni..nak main ngan aku tp aku buat x tau je... 

tp sekarang ni ada adik dia ok la sikit sbb ada kawan..tp tu pun ikut mood dia juga..kadang2 tu bergaduh dgn adik xnak main bersama..yela adik nye kecik lg mana la geti nak main sgt...geti sepah kan mainan adalah..hahahaha




tengok kakak sekarang pun dah makin susut badan dia..bila keluar jumpa kawan2 aku dorg tgk wardah sume terkejut ckp susut nye dn dia..dulu kecik bkn main semangat bdn...aku pun perasan gak..tp yg ketara aku perasan start dia masuk sekolah thn ni..mmg nampak sgt badan dia kurus...mana baju dia yg kecik2 dl pn aku tgk dia boleh pakai dah..kalau dulu nk bl kan baju bkn main jenuh sbb bdn besar hehehe.. 

tp sekarang ni aku cuba paksa dia mkn byk2 nk  bg naik badan tu..lawan dgn adik..adik bg makan ape pun dia nganga je mulut... hahahaha






itu lah anak2 kan nama nye..banyak perkembangan mereke yg tanpa kite sedar dah makin berubah..kalau kita bz dgn kerja mmg kita xkan sedar bila masa anak kite membesar..lain lah kalau kite 24 jam bersama anak comfirm kita dpt lalui saat mereka membesar bersama..mcm wardah dl, aku x igt ms bila dia boleh pandai berjalan..tp bl turn adik dia pandai berjalan aku rasa nak simpan memory tu dalam ingatan..mungkin nnt boleh buat ubat kerinduan aku bl dia dah besar nnt... 

betul lah kata orang anak adalah anugerah yg x terhingga..kita di amanah kan untuk menjaga mereka..tp kita ni sebagai parents kadang2 alpa ..bukan suka2 nak alpa tau...ni semua sbb kengkangan masa parent untuk bekerja..yela mak bapak mana yg xnak ada masa dgn anak2 kan.. 

so bila ada masa tu gunakanlah sebaik2 nya..





bak kata en.suami, sementara tengah free ni baik kita keluar berjalan luangkan masa bersama anak2.. nnt bila papa dah kerja xde masa sangat dah nak keluar berjalan... 

so hargailah masa bersama anak2..




1 ulasan:

  1. Ass Wr Wb, Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini RISWANTO AKIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU YOSHI yg dari singapur tentan Pesugihan Kyai. Dimas Kanjeng yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk menarik dana Hibah Melalui ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti dan mendapat hasil tarikan RM.347.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan mobil walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada Kyai. Dimas Kanjeng dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon di 082312910909 Untuk yg di luar indon telefon di +6282312910909,Atau Kunjugi Website/Situs Padepokan Dimas Kanjeng KLIK DISINI
    saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Kyai. Dimas Kanjeng saya Bisa sukses. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI,
    KEAMPUHAN ZIKIR Kyai. Dimas Kanjeng
    1.Penarikan Dana Hibah Melalui Bank Ghaib
    2.Penarikan Uang Melalui Mustika
    3.Ritual Angka Tembus Togel/Lotrey
    4.Jimat Pelaris
    5.Perintah Tuyul
    Dan Masih Banyak Lagi, Kyai. Dimas Kanjeng Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pejabat, Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia.
    SYARAT SEBAGAI BERIKUT:
    BERJANJI AKAN MEMBANTU SESAMA YANG MEMBUTUHKAN
    BERJANJI TIDAK AKAN SOMBONG DAN SELALU RENDAH HATI
    BERJANJI AKAN MEMULAI HIDUP YANG BARU BERJALAN KE JALAN YANG BENAR,
    BERLUTUT DAN MEYEMBAH KEPADA ALLAH SWT.
    "Allahumma inni a'udzubika minal hammi wal hazani wa a'udzubika minal 'ajzi wal kasali wa a'udzubika minal jubni wal bukhli wa a'udzubika min ghalabatiddaini wa qahrirrijali"

    "Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan." Kata Abu Umamah radhiyallahu 'anhu: "Setelah membaca do'a tersebut, Allah berkenan menghilangkan kebingunganku dan membari Petunjuk." (HR Abu Dawud 4/353)

    PESUGIHAN TANMPA TUMBAL

    PENARIKAN DANA HIBAH

    PENARIKAN UANG MENGUNAKAN MUSTIKA

    BalasPadam

SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers