Isnin, 30 September 2013

mood sedih di tgh mlm


Time2 mlm gini x dpt nk lelapkan mate sbb teringatkan mak mertua yg tgh sakit..sedih n menangis je tgk mak mertua aku x seperti dl...mmg semua ni cpt sgt blaku...minggu lps beliau sihat lg aku tgk die senyum n bcakap2 tp arini sejak die masuk ospital keadaan die da x seperti dl...mmg aku terasa sgt perubahan mendadak ni....

Mmg aku x berapa rapat sgt ngan mak mertua aku sbb aku ni jenis pendiam tp bl jd mcm ni aku sbgai menantu n aku anggap die mcm mak aku pun terasa sgt sgt sedih...mcm ne la ngan asben aku kan..mst die lg sedih tgk keadaan mak dia mcm tu..

Moga Allah berikan kesihatan yg berpanjangan pd mak mertua aku....mayb dpn asben n adik beradik ipar aku nampak aku mcm x berperasaan tp sebenarnye belakang diorang aku menangis...yela aku ni bkn nye org yg sng nk tunjukkan perasaan aku kat org....lg pn asben aku pesan kite kne bg semangat kat mak..jgn kite turut sm putus asa....

mayb korg x tau knp dgn mak mertue aku kn...doc sahkan beliau kne strok tahap pertama...mmg sukar nak percaya tp itu lah kenyataannya..

Aku hanya mampu berdoa yg terbaik utk mak mertua aku...time2 mcm ni teringat kat arwah nenek aku yg sm keadaan die mcm ni dl...die tdo sebelah aku time dia sakit dan mak aku yg jg arwah...nenek aku kat kpung pun begini gak keadaan dia...die yg jg kitorang ms kecik2 dl...

Moga diorang semua ni kembali sihaT spt dahulu...amin...

Ahad, 29 September 2013

hujung minggu.kami


Minggu ni cuti x kemana..cume lepak2 uma adik ipar sambil melawat mak mertua..mak mertua bru je kua dr ospital ari jumaat aritu..sekarang ni mak mertua x sihat sgt hope cepat lah beliau sihat..sedih tgk keadaan mak mertua ku...

Wardah mcm biasa die nak gak melekat ngan mak wan die..kat uma pn die dok sebut nk g tgk mak wan....sampai nk tdo pn nak dkt mak wan....



Ohhh arini befday mak aku yg ke 62...alhamdulillah mak aku masih sihat dlm umo yg begini dan berharap akan berterusan sampai bila2....

Semalam kitorang adik beradik g mid velly cari present utk mak aku..da pening x tau nk bg ape last2 masuk la kdai poh kong....

Photo: Harini befday my mother..happy birthday mak.moga pjg umo n murah rezeki...we all always love u mom....

nak beli barang nye 1 tp kitorang punye perangai mcm2 kerenah..siap x malu aku n akak aku minta bekas letak rantai n cincin kat budak yg layan kitorang tu..nasib la die baik..agak nye klu kitorang x beli jgn arap lah die nk layan n bg kan..hihih

balik2 uma aku tunjuk kat en.suami 2 kotak bekas letak cincin n rantai...en.suami tanya beli gak ke??aku jawab aah bosan tunggu lama sangat mama pun beli ar cincin ngan rantai..nak tgk x??? hahah time ni da nampak muke en.suami da lain mst die pk waa banyak duit bini aku beli 2 barang kemas...pastu aku bg die tgk..taraaaaaaaaaa... kotak ada...barang xde..... muehehehe kene tipu....
aku ckp mama minta kotak die je sbb nk letak rantai yg mama beli kan utk wardah aritu...letak bersepah2 nnt hilang..hihihi..pandai x bini die buat surprise...hihihi




Rabu, 25 September 2013

sila tanamkan sikap saling hormat menghormati..---> kes wife mat yo



assalamualaikum..selamat pagi semua..pagi ni harap2 semua sihat utk memulakan rutin harian masing2 ye..aku mcm bese ar sebelum g kje kene layan kerenah si kecik ku sorang tu..pagi2 da celoteh kalah mak nenek...pagi2 dia da arahkan mama n papa die g mandi..hahaha mcm die lak mak pastu mama n papa ni anak...wardah..wardah...

masa nk g kerja td die turun ngan en.suami dl pergi ke moto..aku turun kemudian sbb nk siap2kan diri n rumah...nak tau x lepas aku turun je tgk diorang anak beranak da siap2 duduk atas moto tunggu aku...tp yg x tahan bila aku tgk wardah pakai helmet....aku rasa mcm ada yg lain mcm je ngan wardah time tu..nak tau ape???                              

suke bangat naik moto
ha tu die..baik punye helmet die pakai..yg en.suami da tergelak2 tgk muke aku lain time tu...die kata wardah yg pakai sendiri helmet tu..die da tegur helmet tu terbalik tp wardah xnk betul kan..bila aku ckp mama nk betulkan pun die xnk..last2 bl aku nk naik moto baru lah wardah ckp mama helmet terbalik la..hahahah baru awk tau terbalik ye..wardah..wardah...

comel je mama tgk gelagat awak pagi2 ni..rs mcm xnk g kje je arini..hihihih...tp x boleh kene gak g kerja..kalau ikutkan mmg xnk g kje tp arini ada meeting la plak....pagi td mak mertua aku x dpt nk bangun berdiri sbb kaki die yg operet tu x dpt nk gerak..en.suami da risau n nak bawa g hospital jap lg..hope xde ape2 la...aku pesan kat en.suami urut2 sikit kaki die mayb kejang tu x dpt nk berdiri..

oh ye pagi td masuk opis je kat fb penuh dgn cerite wife Mat Yo pemain bola sepak dengan pak cik guard..aku rasa korang mst tau cerite pasal diorang..kes wife die yg memaki hamun pakcik guard tersebut..ye la pakcik tu menjalankan tugas so ko kene lah beri kerjasama..jgn la menampak kan kebodohan sendiri dengan lakukan benda2 yg x sepatut nye..

sepatutnye sebagai org muda kene lah hormat org tua ni x makin menjadi lak perangai nye...yang si suami lak x tau lah mane di letaknye maruah dan tanggungjawab dalam menjaga isteri..di biarkan je isteri buat perangai mcm tu..kene lah beringat awak tu sefemes mana pun tp perangai x elok xkan kekal mana..lama2 awak pun akan tua gak..x jadi kat awak mungkin akan jadi kat mak bapa or anak2 awak..kene beringat lah sikit...

sekarang bukti dah jelas so dengar2 pihak wife mat yo tu nk amik tindakan saman kat pakcik tu..hmm awak kaya boleh lah main saman2..xpe la Allah tu maha adil...die tahu sapa yg benar dan sapa yang salah... mayb di dunia akan lepas tp di akhirat x tau ape nasib nye...

aku doa2 sangat jauhkan lah diri aku dan anak2 aku dari berperangai mcm tu..jgn la sampai lupa daratan dan hilang hormat pada orang tua..kalau kite buat ape2 cube bayangkan org yg depan tu mak bapak kite..ape perasaan korang nnt...

pada yg nk tgk video yg dimaksudkan boleh ar tgk kat sini ye...



ok lah tu je nk celoteh..xmo panjang2 sbb jap lg da nak start meeting..huwaaaa ngantok lak rasa nye.. ok bye



Selasa, 24 September 2013

pemasangan kerusi dari rumah...tempahan di buka sekarang...



ok sesape yg nk oder kerusi budak boleh tinggalkan pesanan dalam blog ni ye sbb kat uma saya ada seorang tukang pasang kerusi..die pandai dlm bab2 pasang kerusi ni.. x caya??? eyee saya x tipu.. ni antara contoh kerusi yg dia buat k












dan ini lah muke secara dekat tukang pasang kerusi tu...


so ape lg...sila tinggalkan pesanan anda di ruang komen k. support lah produck budak kecik ni..



hujan rahmat...



alhamdulillah pagi ni nak g kerja hujan turun dengan lebat nye..kesejukan aku dalam bas td..da la dengan menahan sakit perut nye.. baru semalam dok ckp ngan en.suami da lama x ujan sbb panas..dan akhir nye kebanyakan tempat pagi ni hujan...

dan alhamdulillah pagi ni murah rezeki sbb sampai opis je kawan opis bawa karipap, mee goreng n nasi lemak utk mkn pagi...alhamdulillah.. nasiblah beli kuih sikit je td...

so sebelum mula kje jom kite makan dl..nnt nk kene gune tenaga yg lebih..almaklumlah lepasni aku kebizian sikit sbb exam da start..huhuhu



Isnin, 23 September 2013

ayat power dari aku....




meh sini aku nk gtau..

" kalau orang nampak kite dan lari itu bukan bermakne orang tu takut or respect ngan kite....tp orang tu menyampah nak jumpa kite " .... so jangan nk bangga sangat la dengan status dan pangkat yg ada....

( di tuju khas pada org yang berpangkat tp x pandai nak hormat orang sekeliling...budget bagus sangat je )


Sabtu, 21 September 2013

minum petang kami--------kuih apam


Lihat lah betapa rajin nye aku arini.....akhirnye bjaya gak buat kuih apam ni..lalalala...ada yg nak rasa x???




kacau mama lagi.....



Ni la padah nye bl kacau mama pagi2...br 10.30 pg da tdo..kacau la mama lg....






Jumaat, 20 September 2013

santai - santai mlm



Mll2 ni mkn keropok leko sambil tgk kampung girl pun ok gak......si kecik da tdo so leh ar mkn sambil goyang kaki


q

takut kene tinggal


wardah baru lepas bangun pagi td

ok gambar kat ats tu adalah gambar terkini wardah..ni gambar pagi td.. sekarang ni tiap kali aku bangun tido nk mandi g kje mesti aku dengar die menangis pangil nama aku..da la plak tu aku dalam bilik air die leh nangis tepi pintu bilik air tu..da tergopoh gapah aku mandi ..

aku perasan die nangis sbb xnk aku tinggalkan die la tu.. bila aku duduk sebelah pujuk die dengan susu die diam tp siap suruh aku baring kat atas katil..kalau aku x baring die menangis..

huwaaaa ape tebiat la budak kecik sorang ni... mama nk g kje laaa bukan nak g jenjalan...

lg 1 tebiat dia bila hari cuti aku igt dpt la tido lama sikit tp jgn harap la..akan ada tukang kejut suruh aku bangun n siap bagitau pukul bape... selalu tukang kejut tu akan panggil mcm ni... " mamaaaaa bangun...da pukul 9"... padahal ko boleh tgk kat luar tingkap baru pukul 7 pagi..huwaaa pandai nye die... x dpt la mama nak sambung tido..igt kan lepas sembahyang n lepas en.suami g kje dpt la sambung mimpi...tp ko jgn bermimpi la..layan la budak kecik tu ...huhuhu


ni esok ari sabtu x tau la dpt tdo lama ke x...aku kene buat sesuatu bg die x kejut aku pagi2 bute.. x pun rasuah dia ngan kek....kalau nk buat kek wardah kene tdo dl sampai mama kejut kan..hahahaha amacam bagus x plan aku???

sushi king



Photo
nyum..nyum...
lunch arini makan sushi kat alamanda ngan su n nia..dalam 3 org yg makan tu aku yg makan paling banyak..yeeee..lepas gak gian nk mkn akhirnya...blk jap g leh ar cite kat en.suami...

situasi bila berada di pasar malam



situasi : pasar malam uma adik ipar dan atas motor
masa : petang
pelakon utama : wardah
                      : mama

balik dari jemput wardah die dok nangis2 nak g pasar malam..

mama : kat pasar malam xde ape2 yang best
wardah : nak g pasar malam ( sambil berlari kat pasar malam sambil pegang 2 biji buah langsat amik dr uma mak wan )
mama: ishh kan xde ape2 tu..( sambil jalan2 pegang tangan wardah )
wardah : mama.... buah... mama.... org nyanyi alip ba ta ( sambil tgk cd yg org pasar malam pasang )
mama : wardah da la jom kite balik..papa da tunggu kat moto
wardah : xnk balik.... x nk balik ( sambil nangis sambil jalan jauh ke dalam pasar malam )

bila da Sampai ke penghujung pasar malam

mama : haa kan da xde ape2 lg .jom ar kite patah balik.
papa : jom jom balik
wardah : xnak..nak naik motor...nak naik motor ( sambil tunjuk motor ntah sape2 punye la )
mama : tu motor org lain la..motor papa kat depan sana.. tgk tu adikkkkk kakak ni asyik nangis je ( sambil tunjuk anak org yg ada kat situ )
wardah : ( diam x nangis da ) ..mama...mama die mana????
mama : mama die kat uma....
wardah : mama nak dukung..penat la...
mama : amboi..amboi.. awak da bawa mama jalan jauh2 sampai sakit kaki awk sedap2 je nk minta mama dukung lak yer...( sambil jeling kat en.suami bg signal suruh die yg dukung.. hihihi )


*** moral story ni.... kalau nampak pasar malam cepat2 la tutup mata anak n bawa terus naik moto x pun tutup mata die ikut jalan lain yg x berhadapan dengan pasar malam..***


Khamis, 19 September 2013

keropok ikan segera made in Terengganu



time petang2 ni mulut rasa gatal benor lerrr nak ngunyah makanan.. nasib la ada kepok dari terengganu yg aku sempat kirim kat cik fatin..so ape lagi..krup.... krap...krup...krap ar bunyi nye..

kepok ikan dengan sos nye

ha ni die kepok yg aku cakap tu..kepok tu die siap bg sekali sok cicah die tau..tu makan x berhenti je..sampai kan kawan aku pun da berjangkit mkn kepok ni

keropok ikan segera..sedap dan rangup

selalu nye sos dari terengganu ni mmg sedap

ha korang kalau yang duduk terengganu mst pernah tgk kan keropok ni..kalau kawan2 aku balik terengganu mmg wajib aku kirim 1 pek besar...senang nak buat stok di pejabat...

pagi ini punye cerite...


selamat pagi..waa awal aku berblog arini..nk start kje rs mcm xde mood je so layan ar blog dl..biasa ar bila perut da berisi mule ar mata ni kembali layu je..ishhh xle manja kan sangat mata ni..kang x pasal2 ada kene pang!!! baru rs segar bugar...

nak cerite pagi td sebelum g keje aku dok bergaduh @ berebut ngan wardah..haa rebut ape?? rebut kek tiramisu yg aku buat ar..sebenar nye kek tu aku buat ari ahad aritu so ada lg dalam peti ais..nk bg die mkn mcm x sampai ati lak sbb da lama ( xde ar lama mane pun  ) so aku decide utk bawa kat opis mkn ..bl aku keluarkan bekas tiramisu tu dr peti ais wardah nampak..die ckp nak kek wardah..aku ckp ni mama punye wardah punye xde..nnt mama buatkan yg baru... die x puas ati terus buka pintu peti ais tu cari kek die...bila tgk xde terus menangis nk kek die..bila aku bg bekas kek aku die ckp xnk lak..die ckp tu mama punye..aikk tau lak mama punye..
musuh bertemu musuh..hahahaha
ape lg berguling guling ar die kat lantai..aduii berdrama swasta lak budak kecik ni..aku da la lambat nk g kje..yg en.suami da lama tunggu kat bawah..last2 aku ckp bekas kek ni wardah punye mama tolong pegang kan..nah wardah pegang sendiri..baru la die diam..huh...nak tau x die punye nangis tu sampai jiran uma aku yg dekat ngan tangga boleh dengar.. masa kitorang nk keluar dr uma aku tgk jiran aku tu da keluar tegur wardah knp nangis pagi2,...x comel la..die boleh buat muke xde ape2 sambil tunjukkan bekas kek die tu kat jiran aku... siap jiran aku tegur waaa bawa bekal ye...hahaha

dalam lif lak die dok tanya aku mcm2 soalan siap tanya mama kucing tu mkn ape?? kebetulan mmg ada seeokr kucing dlm lif tu..( kucing tu pun nk g kje gak )..pastu dok main2 mata lak ngan lelaki sebelah aku.hissshhh anak dara aku sorang ni... sampai2 je kat en.suami wardah terus panggil papa ni kek wardah sambil tunjuk bekas die tu..aku yg kat sebelah da terkumat kamit mulut ckp kat en.suami tu mama punye die perasan ckp die punye...

bl sampai uma mak wan aku saja je x bawa bekas kek tu sbb die diam je x ckp ape2..tp bl sampai kat depan pintu uma mak wan die leh tanya kek wardah mana???? eh igt upe nyer..nak x nk en.suami g ar patah balik bagi die bekas kek tu...aku hanya mampu lihat je..huwaaaaa...bl da siap peluk cium wardah aku terus g kat moto pastu buat2 nangis kat en.suami..waaaaa wardah amik kek mama..mama nak kek...hahahha mau sawan laki aku nk melayan 2 org perempuan ni...

so malam ni x kire nak x nk aku kene gak buat tiramisu atau melty hershey..mana aci aku yg teringn nak mkn org lain lak yg amik...ini tidak adil.....

hishhh wardah..wardah....

Selasa, 17 September 2013

new projek ---> Melty Hershey


sekarang aku gila nk buat melty hershey..da xnk buat tiramisu lg..amboiii kemain sombong ko yer...hihi resepi ni da lama pun org buat tp aku yg ketinggalan baru nk tau.. resepi ni still pakai chese gak..biasa ar i kan peminat chese so kalau melibatkan chese mmg wajin ar saya try...

resepi die lebih kurang sama dengan tiramisu tp di olah sikit ngan bahan2 yg lain.. mcm dalam gambar kat bawah ni aku campurkan cornflakes dan juga biskut marrie..so akan rasa rangup2 bila di makan... resepi ni aku ada gak tgk kat blog kak ita da lama tgk baru sekarang tergerak nk try..tp hasil nye mmg cukup2 marbeles arrrr....

kalau tgk gambar yg aku amik mmg x tergoda tp cube korg tgk kat blog kak ita gambar melty hershey die sangat menggugat iman...so kengkawan jom ar try resepi ni..leh tgk kat blog kak ita..tp kalau malas nk klik link tu leh je tgk resepi yg aku bg kat bawah ni k.. makan time sejuk2 mmg terangkat abis ar..1 bekas tu aku sorang je mkn semalam sambil ngadap telefon..hihihi


Melty Hershey

Melty Hershey
Lapisan 1
Biskut Oreo/Biskut Marie * saya buat dua2 ( aku letak cornflakes + biskut marie + kek span )
Butter
1) Cairkan butter
2) Gaul dengan biskut yang ditumbuk/dikisar
3) Mampatkan dalam gelas/bekas ( ini utk cornflakes da biskut marie saja )

Lapisan 2
Cream Cheese
Gula halus/susu pekat
Whipping Cream Non Dairy
Blueberry Filling

1) Putar cream cheese dgn gula hingga kembang
2) Di bekas berlainan putar whipping cream hingga kembang
3) Campurkan kedua2nya dengan kaedah kaup balik atau putar perlahan
4) Bahagikan dua bahagian.
Satu bahagian saya tambahkan blueberry filling.
5) Satu bahagian lagi plain sahaja.

Lapisan 3
Coklat/ Strawberry Hershey ready made dalam botol.
Jika tak ada atau nak jimat kos boleh buat coklat ganache sendiri
* Panasakan whipping cream campurkan dgn coklat hingga cair dan masukkan sedikit butter.

Lapisan 4
Cream cheese plain tadi bersama coklat nips dan chocolate rice.

Cara Melapisnya:
1) Pertama biskut yang bercampur dengan butter cair tadi kita mampatkan dalam gelas/bekas.
2) Masukkan cream cheese blueberry tadi.
3) Picitkan coklat/strawberry hershey.
4) Masukkan pula cream cheese plain pula.
5) Akhir sekali masukkan coklat Nips dan chocolate rice.
6) Sejukkan dalam peti ais dan nikmatilah kesedapannya yang tak terhingga.....hihihi...


projek hujun minggu ----> red velvet cake



ha nk habaq mai aku da berjaya buat red velvet..seperti yg aku dok kecoh2 kan ckp nk buat so ari sabtu aritu aku angkut semua bahan2 yg aku beli g kat uma mak..maklum la mak aku je yg ada oven aku xde..so kene aar buat kan uma mak aku...so hasil nye jadi la begeini

red velvet siap utk di nikmati

sila buat x tau jika red velvet saya x secantik red velvet yg ada kat pasaran ye..biasa ar org da x mkn red velvet ni tp aku ni baru terhegeh2 nak war2 kan..

ha korang nak resepi x? aku amik resepi ni dari blog org..tp aku da x ingat ape nama blog tu.. so pada pemilik blog tolong halalkan resepi yg saya akan share ni ye... thanks a lot sbb saya try resepi ni alhamdulillah menjadi n ada kawan minta resepi..so saya share kan laa..



Bahan-bahan
Bahan Kek
·                     250g tepung kek *
·                     1/2 sk garam *
·                     15g @ 2 sudu besar serbuk koko * (bahan * ayak)
·                     113g @ 1/2 cawan butter
·                     160g gula kastor - resepi asal 300g
·                     2 biji telur gred A - hana gune 3 biji size M
·                     1sk esen vanila
·                     240ml @ 1 cawan buttermilk - jika tiada ikut cara dibawah
·                     2sm liquid merah @ 4sm serbuk pewarna merah - hana buh 1sm jer - bleh ltk 2sm
·                     1 sk cuka
·                     1 sk soda bikarbonat

Cream Cheese Frosting·                     227g cream cheese
·                     227 mascarpone - hana ganti cream cheese
·                     115g @ 1 cawan gula kastor
·                     360ml @ 11/2cawan whipping cream
·                     hana tambah susu segar sedikit utk frosting yg agak lembut

Cara-cara
·                     Cara penyediaan buttermilk - Satukan 1 cawan susu segar + 1 sudu makan cuka. Biarkan sebentar dalam 10-15min sehingga susu jadi agak pekat. Boleh gantikan cuka dengan jus lemon atau cream of tartar dgn sukatan yang sama.

·                     Panaskan oven suhu 170darjah celcius. Sapu loyang dengan butter.
·                     Dalam mangkuk, satukan gula dan juga butter. Pukul hingga lembut lebih kurang 1-2minit.
·                     Masukkan telur satu persatu dan teruskan memutar hingga kembang dan gebu.
·                     Dalam cawan buttermilk satukan dengan pewarna merah dan kacau sebati hingga pewarna tidak berketul2.
·                     Kurangkan kelajuan mixer, masukkan tepung berselang seli dengan buttermilk sebanyak 3 kali. (tepung,buttermilk,tepung,buttermilk,tepung)
·                     Mangkuk kecil, satukan soda bikarbonat dan juga cuka hingga berbuih. Tuang cepat2 ke dalam adunan kek dan kaup balikkan sebati.
·                     Tuang ke dalam loyang dan bakar selama 30-40min atau sehingga masak. Cucuk lidi dahulu untuk memastikan kek masak. Jika bersih tandanya sudah masak.
·                     Sejukkan di atas redai kemudian belah 3 atau 4 bahagian.
·                     Sementera menunggu kek sejuk, sediakan cream cheese frosting. Satukan creamcheese dan mascarpone cheese dan putar sehingga smooth. Masukkan pula gula dan juga esen dan terus memukul hingga smooth lagi. Sapukan setiap lapisan kek dan hias ikut suka.
·                     Sejukkan di dalam peti ais dahulu untuk kenikmatan yang berganda. :)))
·                     Potong dan hidangkan.




Jumaat, 13 September 2013

miss my friends...


terbaik 1 kerte duduk 6 org



waaaa arini saya rasa nak nangis sbb rindu nk gelak ketawa ngan kawan opis.. 3 org da x duduk dekat ngan saya..tinggal bertiga aje.. td ms lunch pn pergi bertiga je.. huhuhu



Khamis, 12 September 2013

novel..novel...



arini kat opis aku ada buat karnival semarakkan ilmu so ada ar org dari karangkraf dtg.. pastu ada jualan  novel dan ada gak penulis novel datang .... aku x berkesempatan nak turun td da lunch hour baru turun..mmg banyak ar aktiviti yg diorang sediakan dan ada juga pelajar2 yg dari sekolah datang...seronok aku tgk budak2 sekolah yg dtg tu terus teringat ms aku sekolah dl..dl mane ada jemputan2 mcm ni ...

td pun aku turun bawah nk g makan je lepas tu g ar cuci2 mata tgk novel..sekali tu tangan dok gatal nk membeli lak..nasib la 1 novel je aku sempat amik sbb x bawa duit..tu pun dok pinjam duit kawan..kalau duit aku mmg da banyak novel aku sambar...

Photo: Arini karangkraf dtg opis..terbabas lg beli novel..yg kat uma pn x abis bc lg
novel yg aku beli arini
so ni la novel yg aku beli..sebelum beli mmg aku da survey dl best ke x cerite ni pastu aku tgk fedback yg org ramai beri kan sume +ve so aku pun beli ar... abis arr kat uma aku tu stok novel banyak lg x baca da g beli lg..tp sekarang ni mood membaca mcm da ke laut ar..mayb sbb penat kot..selalu blk kje dlm bas comfirm aku baca novel tp sejak2 ni naik bas terus mata ni tutup..huhu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

haa nak gtau semalam aku rajin lg buatkan tiramisu utk kawan2 opis...haaa untung ar korang kan dpt mkn hasil dr air tangan aku...semalam bila aku bawa g opis ramai yg ckp ok pastu balik kje mak mertua n adik ipar aku ckp sedap...waaaa ni nk kembang 1 badan.. wardah x payah ckp ar mmg dia no. 1 kalau bab chese ni..sampai kan mak mertua aku ckp ada 1 bekas tu kongsi ramai2 mkn skali ngan ank adik ipar aku.. hihihi so mlm td aku buat ar lebih sikit 2 bekas aku bg kat wardah n 1 bekas bg kat en.suami dan 7 bekas bawa g opis...

masa nk g kje aku da asingkan beg wardah n aku yg siap ngan tiramisu..sampai2 je kat uma mak wan die aku bg beg tu kat mak mertua aku...yg tinggal beg aku ar..lepas da siap cium salam wardah semua aku nak gerak wardah dok nangis die ckp kek wardah...sambil tunjuk beg aku..aku ckp eh ni beg mama laa beg wardah kat mak wan tu..ada kek dalam tu..die tgk beg tu baru terdiam..haaaaa malu la tu..mcm la org nk amik beg die...

Photo: Akhirnye siap gak tiramisu utk pn.asilah...MSs FatYn Nia Dastina Noor Omar Nurul Yusoff jgn jeles ye sbb kali ni sy buat spesial sikit tiramisu nye..hihi
tiramisu kali ni special ada buah atas nye
masa utk sejukkan tiramisu

syok pula buat kek2 ni bila ramai bg respon +ve.. xpe nnt aku nk try buat resepi lain lak ye..bg org2 opis aku merasa lg..

ehhh nk share kat sini arini aku rasa sunyi je ar..huwaaaaa arini xde kawan2 nk gelak ketawa...fatin da abis kontrak semalam... nia lak arini x dtg kje sbb x sihat..asilah lak start ari isnin aritu da tukar bahagian...atiqah da sebulan lebih tukar kje sekarang die kje kat kementerian 1 bangunan gak tp die kat tingkat 32..nunnn atas sana....semua da jauh2 da..xde ar geng nak gelak kuat2...so arini aku sorang2 je ar kat tempat aku..nasib ada suhada tp su pun duduk jauh dari aku..nk ckp pun kene jerit2..huwaaa sedih....

bila la kite nk g bercuti sama2 ni aritu da plan ramai2 nk g bercuti so boleh ar luangkan masa lama2..leh ar gelak x ingat dunia...lepak sama2..hmmm mst best kan...



SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers