Khamis, 3 Oktober 2013

dalam keadaan risau dan berjaga - jaga



malam td aku n en.suami cemas ngan tibe2 bila adik ipar aku teefon dalam keadaan nangis2..aku da berdebar2 n jantung dengup kencang..nangis2 die suruh panggil en.suami...en.suami ckp mak die x sedar diri dari petang td..bila diorang panggil2 mak die x buka mata..dari petang semalam kitorang kejut mak die suruh makan tp mak die x bangun..kitorang igt kesan ubat tu die mengantok je..pastu en.suami ckp mak die ketap mulut tu x buka2 tu yg risau..terus en.suami suruh letak sudu dalam mulut takut kene sawan je..lepas telefon terus en.suami g uma adik ipar..aku nak ikut tp en.suami ckp duduk uma je sbb wardah tgh tido time tu.. bila en.suami keluar aku mmg x senang duduk tunggu je en.suami telefon..tiap kali bunyi telefon jantung aku berdengup kuat sampai kan aku rasa sakit dada ni...

bila sampai uma adik ipar aku en.suami coll gtau mak xleh nk buka mata and diorang dah coll ambulance..en.suami risau die ckp mak x buka mate dr td tp bila panggil die bg respon..aku ckp kat en.suami g amik kain basah2 kan muka mak dan tolong buka kan mata mak tu..takut die x larat nk buka so kite kene tolong buka2 kan mata die..x lama lpas tu en.suami coll gtau mak da leh buka mata..die try buat mcm aku suruh tu..alhamdulillah...

x lama lpas tu die ckp ambulance datang..M.A cek mak n gitau mak dah hipo sbb kurang gula..tu die x bermaya nk bukamata..sampai jerit2 M.A tu panggil mak sbb nak bg mak sedar...en.suami ckp sampai 4 botol glukos masuk kat badan mak mertua aku baru die ok..lepas tu terus di bawa ke hospital..

pagi td masa aku bangun tido tgk en.suami x balik2 lg kat uma..pukul 6 da time tu terus coll en.suami nk tye mcm mane keadaan mak die n nk g kje ke x.. time aku tepon tu die ckp die tido dalam kerete n masih dalam hospital... mak die kene tahan dalam hospital n adik2 yg lain ada gak tunggu... bila aku ckp xya g kje die ckp x g pun xle nk buat ape sbb kalau die yg g kerja takut mak da boleh keluar so die kene bawa mak balik..aku x le nk buat ape..last2 buat keputusan die jaga wardah n aku g kje...aku kene settle kan semua kje kat opis dl sbb sekarang ni mmg tgh prepare utk exam.. takut sehari cuti kang belambak kje tertangguh nnt..

harap hari ni mak mertua aku da beransur baik dan boleh keluar hospital..risau je bila pikir keadaan mak mertua aku ni..



1 ulasan:

  1. insyaallah.. mak mertua awak akan ok... doa bnyk2...

    BalasPadam

SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers