Isnin, 18 Februari 2013

sedih berpisah dgn bob


hari ni nak gtau yg bob aka kucing belaan ku da x duduk ngan aku lg..bob da ada tuan baru..huhu sedih sgt tau..ari jumaat aritu kawan en.suami da amik dia..pada mula nye elok je aku dok shoping makanan bob ngan en.suami kat tesco..alih2 malam tu die da x duduk ngan kitorang lg..

alkisah nye aku dok ckp kat en.suami bg je la bob kat org..aku ckp je tp xde pun maksud nk bg betul2..ntah camne tah en.suami ckp da ada org nak kat bob sbb ms kat opis en.suami ada mesej aku suh mms gambar bob kat tepon dia...bl aku ckp mcm tu terus en.suami coll org yg nak bob tu..aku terus diam sbb x sangka lak en.suami nak coll betul2...bl die da janji ngan org tu xkn aku nk suh die coll balik batalkan kan sbb org tu da betul2 excited nk dtg amik mlm tu..masa tu wardah da tido da kalau die x tido lg comfirm dia pun nangis sama ngan aku x bg kucing tu kat org...

tp nak xnk kene gak la bagi sbb org tu da sampai uma...semua barang2 bob dari sangkar, pasir, tempat buang najis die dan makanan die semua en.suami bg kat tuan baru die..sebelum aku serahkan bob kat tuan baru dia aku pegang n peluk dia..aku ckp kat en.suami aku x pernah ada lg gambar ngan bob ..aku suruh dia tangkap gambar aku ngan bob..ms aku peluk bob tu nampak dia manja je sangat..huhuhu....

masa tuan baru dia nk bawa blk aku tgk bob elok je duduk dalam sangkar die...sayu je aku tgk die time tu..time tu masih gagahkan diri lg..tp bl bob da xde terus aku terduduk termenung kat sofa..en.suami tegur tanya mama nangis ke..terus mengalir air mate aku time tu..huwaaaaa sedih sgt..xtau nk ckp cane...rasa mcm kehilangan sesangat time tu..puas gak la en.suami pujuk aku mcm2 alasan die ckp nk bg aku x nangis..

en.suami ckp elok bg bob kat org sbb kesian kat die duduk kat uma sorang2 dalam gelap..kite lak xde masa nk jaga dia...huhuhu sedih je aku dengar..pastu die ckp mayb kat sana bob mst gembira sbb kat uma tuan baru dia tu banyak kawan2...huwaaaaaaaa....mcm2 lg la en.suami dok bg alasan kat aku..sampai kan nk tido pun aku dok nangis lg...

masa aku dok nangis2 tu en.suami boleh lak tanya kat aku 1 soalan ni...die tanya kalau papa xde mama sedih x macam ni..huwaaaaa lg sayu ati ni bl dengar soalan tu..tp aku xnk jawab aku terus kan ngan tangisan syahdu...

betul la org ckp kan bl sesuatu yg ada kat depan kite, kite x hargai nnt bl da xde kat depan mate baru la rasa menyesal... aku rasa sesal sgt2 sbb masa bob ada aku x peluk2 die..bl da hari terakhir tu baru la rasa nak peluk2 die..huhuhu....lepas ni aku ckp kat en.suami xnk da bela binatang kat dlm uma tu..nnt aku sedih lg...

nasib la pagi esok nye bangun wardah mcm x heran sangat bl tgk bob xde...kalau die tanya pun aku jawab bob da ada  tuan baru..dia g kat uma baru dia..wardah pun mcm ok....x tanya lg da....huhhuuh hope bob selesa la kat uma tuan baru dia tu....


bob suke tido kat toilet da
ni gambar last aku amik sebelum bob g kat tuan baru die.. :(







1 ulasan:

  1. sedihnya... huhuhuuh harap2 orang br leh jaga bob...

    BalasPadam

SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers