rs da lm x mkn msk pindang..dl ms kecik2 sgt suke bl mak aku msk lauk ni..letak bendir pn da sedap..waaa tbe2 rs nk mkn masakan mak..huhuuh..arini msk kan wardah menu ni sbb teringat zmn kecik2 dl..hahaha bole mcm tu?asyik mkn seafood jer skali skala tuar la ikan plak kn..lg pn x elok asyik mkn seafood jer..kne la perbagaikan menu..
bahan - bahan
ikan
bawang merah + putih + halia + serai
serbuk kunyit
air asam jawa
tomato + daun seleri
cara - cara
tumis bawang + halia + serai hingga wangi
pastu masukkan serbuk kunyit n kacau2
masukkan ikan n agak2 da msk sikit baru masukkan air asam ( agak2 la nk msm ke x )
kemudian masukkan tomato n seleri..tgu hingga masak n tutup api
simple je kan
** sbenarnyer br gak blaja masak ni..main campak2 jer )
buruk perangai x nyempat2 tgkap gambar..nk gak tangkap dlm periuk |
haa mcm ni br elok..ikan yg da siap di buang tulang nyer |
dak yg x saba nk mkn..dok nangis jer sbb lapa |
tgk muke pn tau baru bangun tdo hihii |
nyum..nyum.. |
aummmmm..muka mulut besar2 |
bg die mkn tomato sendiri |
muke excited tu dpt minum dlm botol |
hihih last2 jd mcm ni sbb die minum air sampai basah baju |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan