Isnin, 21 Januari 2013

percutian di langkawi - makam mahsuri


ok 2nd day aku kat lgkwi tu aku mula kn percutian aku dgn mlawat makam mahsuri.sblum tu sarapan dl kat hotel.mknan dia ok la tp sori aku x sempat nk tgkap gbr sbb kalut sgt lyn si kcik.org cbuk nk mkn dia nk g mandi kolam lak.. padahal da siap2 nak terus keluar tu... 

.





budak kecik ni pandang je kat kolam renang
dok ckp kat mama n papa nak mandi...nak mandi...


setle makan terus kitorang gerak ke makam mahsuri.. eh..tp kan sebelum g makan tu aku buat sesi bergambar dl kat depan hotel tau..hihihi..seronok lak bl si kecik da pandai nk posing2 depan kamera...sebenarnyer kitorang x tau jalan tp aku ckp kat en.suami jalan je ikut sign board..tp mmg senang je nak cari sbb kat langkawi tu byk je sign board nyer.. masa aku lalu nk ke makam mahsuri tu ada gak nampak tempat2 menarik yg boleh dinggah tp aku ckp kite g makam mahsuri dl pastu baru g tempat yg kite nampak....

kerete ni yg kitorang gune sepanjang duduk kat langkawi
en. suami n si kecik
senyum sambil tunjuk gigi
senyum lagi....
uit muke ape ni
anak mama yg cumil....
nak buat peace tp tgn tutup muke
papa n wardah
sayanggggg papa
posing ngan mama lak
suke die dpt berjalan
mama lak posing sorang2
sayanggggg wardah





hahahaha mst nak termuntah korang tgk gambar kitorang je yg banyak kan hihihi..tu baru permulaan da puas bergambar baru la kitorang mula kan perjalanan .... ok kat bawah ni gambar kat makam mahsuri tu yer.. x byk yg boleh aku cerite kan sbb masa g sana kitorang lalu kawasan kampung..so dpt tgk hutan2 je la..pastu dpt gak la tgk lori bawa laju2..mmg takut giler aku tgk..kalau kat kl tu aku rasa mmg da kena kejar ngan polis sbb bawa laju2...



pintu masuk 
gambar pada dinding
kedai2 yg ada kat area situ.. byk yg jual kain batik, baju n ada gak kedai2 mkn n minum
















gambar2 ni masa mule2 masuk kat dalam tu.. harga tiket nak masuk makam mahsuri tu utk dewasa adalah RM7.00...  ok la xde la mahal berpatutan la gak kan...wardah masuk free sbb die kecik lg..dalam tu ada org main muzik lepastu akan ada patung2 ..











lepas lalu kat kawasan2 patung tu baru la kite akan jumpe makam mahsuri tu... masa lalu kat situ en.suami tanye mahsuri tu perempuan ke lelaki??? aku ckp perempuan la..cube tgk nama die tu ada binti..hihihi..aku pun masa tu dah goyang gak nk jawab soalan tu tp bl terpandang pada papan kenyataan kat situ terus konfiden je jawab..hihihi....



da lalu situ tbe2 tgk en.suami n si kecik hilang.. cari2 mane la diorang upe nyer dorang dok tgk burung..en.suami ckp wardah nak tgk binatang tu yg bawa tgk.. ooo yeke.....dekat area tu ada 1 sangkar besar ada binatang dlm tu..boleh la buat hilang bosan budak2 kecik ... eh budak2 kecik je ke?? mak ngan bapak budak xle ke??? hihihi




da pusing2 situ singgah la aku kat rumah yg ada area situ..ada beberapa buah rumah kat situ diorang bina...cantik tau tgk uma lama2 tu...kat bawa uma tu ada diorang letakkan peralatan macam nak buat padi tu.. aku pun x sure la ape nama alat tu..yg aku tau g sana posing n tangkap gambar..hihihihi.. masa nak naik dalam uma tu bawak la si kecik sekali tp die dok nangis2 xnk..aku tanye la knp x nk naik..jom la naik kite tgk buai..kat atas ada buai tau... xnk gak lg kuat die nangis..tp aku bawa je la die naik.. sampai atas die ckp maaa gelap..gelap... oooo upe nyer die takut naik sbb gelap...ishhh anak aku ni bl lak la die takut gelap..selalu berani je die....









menangis2 time aku nak buka kasut die..


tiem ni pun masih menangis lg










igt kan nak masuk lg uma lain bergambar tp bl si kecik buat hal nangis2 terus cancel..kitorang terus je jalan g kat telaga..kat situ ada org jual air telaga tu tp aku xde lak nk bl nye..cume amik gambar je la..tp tgk kat dalam boleh tahan dalam gak la telaga tu kan..eh..tu telaga ke perigi yer..aku pun kompius....









ni gambar generasi mahsuri

setle lawat makam mahsuri kitorang terus kan perjalanan ke Wild Life Park lak..haaa tempat ni sgt best tau wardah mmg suke sgt g kat sana..kalau korang dtg langkawi aku cadang kan korang yg ada anak2 kecik wajib dtg sini k.. ok pasal wild life park tu aku sambung cerite next page ye....


2 ulasan:

  1. gambar cokelet kat entry lain.. belum buat cerite pasal nk beli cokelet..hihihi

    BalasPadam

SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers