Jumaat, 25 Januari 2013

percutian di langkawi - makan laksa power & mandi di pantai cenang


salam semua.waa pagi2 jumaat da ujan kan..mmg payah la mate ni nak buka pagi td...rasa mls je nk g opis tp kalau x g bosan lak kat uma..so gagahkan la gak bangun pagi2 td..da la mate ni bengkak je rasa sbb mlm td x dpt nak lelap kan mate..x tau la knp...da nk kul 4 baru la dpt tidur ngan lene..ni pun rasa nak sambung tdo je kat opis...tgk bdk2 opis pn mmg ramai yg x dtg kje..maklum la semalam kan cuti so dorang sambung la lagi suti utk arini...
ok la jom sambung cerite pasal percutian aku kat langkawi nak x..aritu aku da cerite pasal g Underwater world kan , so arini aku nak cerite pasal g makan kat area airport langkawi iaitu kat padang matsirat.. sebelum aku g langkawi ni ada gak la aku cari info2 sikit pasal tempat mane yg best nak cari makan...so rate2 yg ckp try g makan laksa power n rojak kat area jln nak ke airport.. so aku pun rasa terliur la gak bl bace dorang ckp sedap laksa kat situ..da aku lak mmg kaki laksa mmg wajib la pergi mkn...
abis je jalan2 kat underwater world tu terus ajak en.suami g minum ptg ( konon nye la ) kat situ..senang gak la nak cari jalan ke sana dari cenang..mule2 tu rasa mcm salah je jalan sbb tgk kiri kanan xde ape2 bl jln ke depan sikit nampak mcm kawasan luas n tgk ada kapal terbang landing so aku pun teringat kat blog2 yg aku bace ckp kawasan mkn tu mmg kat area airport n mengadap laut..kat situ byk la gak tgk org jual laksa, rojak n cendol kat tepi jalan..tp aku nak gak cari laksa power...last2 jumpe gak.. 

jalan2 cari laksa
tgk la ada laut...cantik sgt tau..

tgk lagi
antara salah satu tempat makan laksa kat area situ
ni tempat kapal terbang 
haaa betul x aku ckp ada nampak kapal terbang
makan sambil ngadap laut....besttttt

ok ini la lori yg jual laksa power tu..masa aku dtg tgk ramai gak la yg singgah kat sini..so aku ckp kat en.suami aku nk mkn laksa n die mkn rojak n cendol.. die pun setuju... kat situ dorang ada sedia kan kerusi n meja utk org dtg makan..kerusi meja tu die letak betul2 ngadap laut...so kite mkn akan nampak laut la...eh..laut ke pantai yer??? hihihi...

ni la lori laksa power..ape yg power sgt tu????
antara bahan2 utk mkn dalam rojak..yg aku amik tu udang, sotong n tauhu
laksa power yg pekat n likat
rojak versi langkawi

ok meh nak cerite pasal laksa die tu..kalau dari segi kepekatan tu mmg terbaik la laksa ni..xde la mcm sesetengah kedai jual laksa kuah nyer cair jer..tp yg ni mmg pekat rasa ikan2 die tu..tp kalau tanye pendapat aku aku leh ckp ok laaaaa..boleh makan laa tp aku x tau la mayb tekak aku kot masa aku mkn laksa tu aku rasa mcm manis2 je..x best la plak...

kalau rojak nyer lak mmg terbaik la..kalau ikut kan mcm2 ada tau macam ketam, udang, sotong eh banyak la... ( sebenar nyer aku lupe ape lg )..sume nyer besar2 n mmg kalau korang mkn akan kenyang..nasib baik aku amik sikit jer kalau aku tamak mmg aku berani jamin yg kitorang xkn abis kan..kuah rojak die mmg terbaik pekat...

ok la jom kite tgk acara makan - makan ni yer..n mcm biasa la si kecik yg hover lbh kalau tibe time mkn..cendol tu die buat main2 basuh tangan je x dpt bapak die nak minum..baju x ya cerite la dala time tu pakai baju putih habsi die g corak2 kan baju tu...pastu sibuk nangis2 ckp nak mandi..nak mandi....alahaiiii anak.....

tgk la cendol tu die kongker sorg2

tgk permandangan..haaa nampak x air laut tu... tu baju putih da ada colur baru...
da kenyang baru la nampak senyuman kat bibir
ohhh ini aku ke???
si kecik wardah yg x sabar2 nak mandi






balik dari makan tu terus kitorang balik hotel n tukar baju sbb nak g lepak2 kat pantai cenang...kesian lak tgk si kecik yg x abis2 ckp nak mandi bl nampak laut.. siap tukar semua baju die terus amik pelampung bawa g pantai.. nasib la aku teringat nk bawa pelampung tu dari uma kalau x mmg x berani la nk lepas kan die...








masa sampai kat pantai cenang tu kitorang ada nampak polis..igt kan ada ape hal upe nyer dorang ngah dok peratikan kerete2 yg parking kat situ..die ckp baru je ada kes pecah kerete so die nasihat kan jgn tinggal kan ape2 barang yg berharga dalam kerete... masa lalu kat pasir tu si kecik da mule suke..die dok sodok2 nyer pasir tu ngan kaki die sampai kan polis tu ckp buka la kasut die bg die rasa pasir tu...time kitorang sampai tu da pukul 6 lbh so mmg ramai la org2 kat sana lepak ...aku bg en.suami n wardah je yg main air aku mls la nk main sbb nnt basah jeuh lak nk masuk dalam kerete... aku cume jadi tukang tangkap gambar jer..


nampak x anak n bapak berdua jalan tepi air
ni kaki saya







suke la tu bl dapat pegang air





tp en.suami x mandi pun kat situ..die kate bahaya lak nak mandi kat situ sbb tgk ramai yg dok main banana n jet ski ( eh betul ke )..risau kot2 terkena nnt ...so die ckp kite amik2 gambar jer pastu g mandi kat kolam hotel..masa nak blk tu menangis2 si kecik xnk blk sbb die nk mandi kat situ...da puas pujuk baru la nk ikut masuk kerete...nasib la hotel kitorang x jauh dr pantai tu.. eh jom layan gambar dl la...

tgk tu nangis2 nak g kat air

























ok kat bawah ni lak gambar wardah n apak nyer mandi kat kolam..haaa kat sini selamat la sikit..kat kolam ni siap ada papan lungsur air best tau main..mule2 tu aku takut gak sbb nnt jatuh dalam air..da la aku x pandai berenang.. opsssssss... tp bl sekali cube rasa nak naik lg lak... ( siap pinjam pelampung wardah lg ) hihihii























ok itu je cerite utk  hari pertama di langkawi..utk hari kedue lak kitorang akan g island hoping naik boat utk g 3 pulau... so nnt aku cerite utk next entry yer.. k bye...


1 ulasan:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    BalasPadam

SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers