Jumaat, 25 Januari 2013

percutian di Pulau Langkawi - eagle feeding , Pulau Beras Basah & Minyak gamat


bersambung aktiviti utk ari kedua selepas menjelajah ke Pulau Dayang Bunting  kitorang di bawa utk tgk helang makan..sampai kat 1 pulau ni mmg byk sgt tgk helang terbang keluar dari hutan2.. tp x byk aktiviti pun yg dpt di buat bl sampai kat sini sbb kat sini cume dpt tgk helang..pastu kite bkn nyer dpt bg mkn helang tu sendiri pun.. dari ape yg aku baca dr blog2 lain kan, dorg ada cerite yg ada sesetengah org yg bawa bot tu die akn sediakan makanan ms nk bg helang tu mkn so dpt la kite tgk cane helang tu capai makanan tu kan..tp ms turn aku kitorang cume di sajikan kan dgn burung2 yg terbang jer..huhuu x best je.. nak tangkap gambar helang pun x pat yg real sbb helang tu terbang jauh2 jer...xpe la ape2 pun aku tetap nk letak gambar helang walau pun cume nampak bayang2 kecik jer..hihihi



atara bot lain  yg sedang menunggu turn utk tangkap gambar helang





kat sini byk helang keluar



so lepas tgk helang tu kitorang di bawa ke tempat lain lak..tempat mane tu?? hihi kat beras basah.. sampai2 je kat situ kat tepi jeti tu da boleh nampak ikan tau..byk sgt ikan kat situ geram je tgk..tunjuk kat wardah suke die tgk.. dari jeti tu kite kene jalan sikit utk g ke pantai nye..mmg cantik sgt pantai kat sana.ms kitorang sampai tgk ramai da org landing n mandi2 kat sana... mat2 saleh suke la sbb dapat berjemur...



ni ikan2 yg ada kat jeti




 sampai2 terus ke pantai sbb si kecik da x sabar nak mandi..so korg tgk je la gambar2 ni yer..x byk nk di cerite kan pun.. faham2 sendiri je la melalui gambar ..ihihihih ( mood ngah kekeringan idea nk buat ayat )
















































 oh en.suami agak seksi bergambar ngan anak dare nyer ye... aku cume jadi tukang perati n jaga beg baju dorang jer..huhuhu sadis kan..haaa tu la pasal sape suruh xnk bawa baju lebih td.... da siap2 mandi aku tukar kan baju si kecik..pastu bergambar dl kat papan tanda beras basah tu..











da abis berposing terus la berjalan ke jeti balik tunggu bot datang..haa nak tau x masa nk ke jeti tu si wardah minta la makan keropok pastu aku bg la sambil kat tangan aku tu pegang plastik pokok..pastu ngah berjalan tu aku ternampak la monyet..laa igt kan xde monyet kat sini sbb ms dttg td x nampak..pastu aku sorokkan la plastik keropok tu..tp ntah mcm mane tah datang sekor monyet tu die da nampak plastik keropok aku pegang terus die datang dekat ngan aku..da la time tu aku ngah dukung wardah..en.suami kat belakang die jalan lambat sikit...aku time tu da cuak da ntah camne monyet tu nk rampas keropok aku terus lemparkan plastik keropok tu kat die..yg wardah nampak aku lempar plastik keropok tu nangis2 minta aku keropok..die ckp kopok..kopok... hahaha...aku ckp kat die kalau nk g la amik kat monyet tu..bl aku pandang belakang tgk en.suami dok bantai gelak kat aku..cehh!!!!!1 ampeh je g gelak kan aku..yg monyet tu sedap la makan keropok bl aku dtg dekat monyet tu tau lak monyet tu sorokkan keropok tu xnk bg...haiisssshhh...yg wardah sambung nangis lg nak keropok...


masa sampai kat jeti en.suami ckp kite ada roti tp nape xnk bg ikan mkn..aku ckp keluarkan la roti tu leh bg wardah mkn n ikan mkn sekali.. ms bg wardah mkn roti die mkn pastu bl tgk en.suami baling bg ikan mkn terus die g bg kat ikan gak..aduhaiiiii..pastu minta lg... ms tu org mmg xde hanya kitorang je yg rajin bg ikan mkn..pastu x lama org ramai lak dtg tgk kitorang bg ikan mkn..hihihi....

.












 setle bg ikan mkn terus bot sampai and kitorang pun blk... x silap aku kitorang sampai kat jeti cenang tu lbh kurang dlm kul 1 lbh...masa nk g kat kerete tu dorang ada jual gambar yg diorang tangkap ms mule2 kitorang dtg..aku pun x teringat..kali ni gambar tu dorang letak dalam bentuk piring..1 piring RM10.00 murah la gak..tp yg x best nyer gambar kitorang die g buat asing2..kalau buat 1 piring 3 org ok la gak...  ni gambar nyer...


ha ni la piring tu..kire ok la gak tu..agak2 kat uma xde piring nak letak air leh la pinjam sat kan..hihih.haaaa semalam wardah minta piring gambar en.suami tu nak letak makanan ikan..hahaha nangis2 die nak piring tu gak..en.suami bengang je muke sbb piring yg ada gambar die tu gak la wardah nak letak mknan..hahaha...

k sambung cite pasal islang hoping tu..sampai2 je kat kerete aku bg la wardah susu time tu die duduk lg..pastu bl en.suami start kerete n nak jalan aku toleh belakang tgk wardah da tertidur..kesian aku tgk die sbb die tidur duduk..agak nyer die penat sgt kot sampai x sempat nak baring kan badan..last2 aku alih kan badan die bagi baring..siannn die yer.....

wardah yg kepenatan


 igt lepas blk dr islang hoping tu nak mkn dl tp sian lak kat wardah yg baru tidur..so en.suami ckp kite g beli minyak gamat je la dl. aku pun ok je sbb awal2 lg da gtau yg aku nak bergambar kat botol gamat yg besar tu..hihihi... perjalanan dari cenang nk ke kedai gamat tu xde la jauh sgt pun...





di sebabkan wardah ngah sedap tidur time ni so hanya gambar aku n en.suami je la yg ada yer..tp rasa nyer gambar aku yg banyak dr en.suami..hihihi




























 ok itu je cerite pasal minyak gamat..eh...ada cerite ke rasa nyer banyak tepek gambar je..hihihi..lepas beli munyak gamat kitorang g makan lak..lepas g makan aktiviti kitorang seterusnye adalah g naik cable car..soooooo sambung next page yeeeee. bye

2 ulasan:


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    BalasPadam

  2. Assalamualaikum Tuan/Puan.


    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    BalasPadam

SyAyUS sELAmErNyA BeRsAmA

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

wArDAh SeKaRaNG

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers